2.5.2010

Onnenpensas

Onnenpensas nukkuu vielä talviuntaan, nuputkin ovat ihan pieniä ja supussa, ei merkkiäkään kukkien avautumisesta keltaiseen koreuteensa. Kuvat ovatkin viime kesältä. Jotenkin tuntuu että sen kukinta on talvesta johtuen normaali ajasta tänä keväänä myöhässä.
Korea on pensas, varhaiskevään koriste puutarhoissamme. Olen ihastunut pensaaseen ja tyytyväinen ettei puunkaato-projektimme yhteydessä vioittunut kuin yksi ainut oksanhaara.
Sunnuntain sää on ollut melko kylmä mutta poutainen, niinpä koiran ulkoilutuslenkki tehtiin ripeään tahtiin, eikä jääty pällistelemään luonnon ihmeitä.
Vappujuhlat on juhlittu ja sukulaisia kestitetty, niin että on taas mukavan rauhallista ja paluu arkeen tuntuu ihan mukavalta. Huomenna pääsee iltapäivällä jo pihahommiin kunhan ensin "saattelen" isännän labrakokeisiin ja nuoren ystäväni oman lekurin vastaanotolle. Loppupäivän ohjelmaksi suunnittelen oksien haketus-projektin aloitusta.
Aurinko paistaa kirkkaasti, joten nostin sälekaihtimet kokonaan ylös, koska pesin kaikki ikkunat sisältä ja ulkoa viime viikon sadepäivänä kun ei voinut pihalla puuhastella. Nyt on hyvä nauttia kirkkaista ikkunoista, puhtaat lasit vaikuttavat huushollin siivoustason kummasti , ihan tuntuu kun olisi tehty suursiivous talossa.
"Köyhän ilo on halpaa", sanoisi Matilda-mummoni jos eläisi....


1 kommentti:

Lezzie kirjoitti...

Totta on että iloon ei tarvita läheskään aina rahaa. Se tulee hyvin pienistä arkipäivän asioista...