10.5.2010

Näsiä kukkii

Näsiäkin kukkii parhaillaan, joskin kukkia on vähänlaisesti, johtuneekohan se pakkastalvesta vai koleasta keväästä.
Sen kukat ovat läheltä katsoen kauniita mutta melko vaatimattomia, eipä niitä luonnossa liikkuessa tahdo huomata ellei tiedä kasvupaikkaa ennestään. Täytyy aina muistaa että se on myrkyllinen kasvi ja saattaa aiheuttaa herkkä
ihoisille oireita.
Luonnossa on mukava liikkua koleallakin ilmoilla kun on pukeutunut säähän sopivasti. Tänään temmelsimme koiran kanssa peltojen keskellä kulkevalla kärrytiellä.
Viileästä säästä johtuen kaikki pellolla elävät linnut olivat ihan hiljaa, täytynee mennä aamuvarhaiseen aikaan uudelleen että kuulee kiurun ja kuovin äänet.
Kyttäkoiralla oli hauskaa etsiä heittämääni kepakkoa ja välillä harjoittelimme luoksetuloa. Nakkipaloilla tämä nuoriherra tekee mitä vaan.... mutta välillä pitää aina leikkiä tai käydä uimassa isossa ojassa missä virtaa vielä runsaasti vettä.
Rullalautailijat ottavat Kyttän hermoon.... tapasimmekin lenkillä pari nuorukaista lautoineen ja pysähdyimme rauhassa tutustumaan moiseen lautaan josta lähtee outo ääni. Nakkipalat auttoivat lähestymään ongelmatilannetta melko rauhallisesti ja "kertaus on opintojen äiti", ensikerralla ei varmaankaan hermostuta laudat yhtä paljon, kaikkeen totutaan, ajan kanssa.
Koiran koulutus yhteiskuntakelpoiseksi vaatii kärsivällisyyttä ja aikaa, samalla se kasvattaa myöskin koiranomistajaa, käyttäytymään hillitysti ja hallitusti. Täytyy aina muistaa että koira vaistoaa mielentilamme oletettua herkemmin ja käyttäytyy sen mukaisesti.

1 kommentti:

pioni kirjoitti...

Kaunis tuo näsiä, meilläpäin ei sellasia tapaakaan.