30.7.2016

Rusakko marja varkaissa ja vartiointi tehtävissä

 Hups.... melkein pelästyin.... olin menossa kuvaamaan suopayrttiä kun eteeni loikahti isohko rusakko. Pysähdyimme molemmat.......
 se oletti että kuulun kalustoon ja loikahteli suoraan punaisen karviaismarjapensaan luokse.
 Siinä se tyytyväisenä asettui aterioimmaan.
 Otin hitaasti askeleen lähemmäksi sitä, ja eikös tuo heti reagoinnut liikkeeseeni. Pitkään siinä tuijottelimme toisiamme...... askel lähemmäksi....
ja niin pitkäkorva varkaani luikahti karkuun.

Pitkään olen miettinyt sitä että kuka kumma käy popsimassa marjoja, joka  on  jättänyt osan marjankuorista syömättä, siis melko nirso tyyppi vaikka ei uskoisi kun miettii sen muita aikaansaannoksia.

Kaikkea se puutarhassani tykkää maistella, herneen versot ovat sen erikoisherkkua mutta kelpaa sille yöpalana kehäkukan taimetkin. Sen mielestä syyshortenssiaa ei oltu leikattu keväällä tarpeeksi, niin hänen piti tehdä korjausleikkaus ja napsautti latvan kukka nuppuineen poikki. 

Rusakko kanta on lisääntynyt huomattavasti kun niitä näkee päivittäin. Pikkuinen poikanenkin on vielä hengissä, loikkien pakoon tuhatta ja sataa. Naapurin perhe oli lomamatkalla ja heidän ulko-ovensa edustalla makoili kaksi isoa rusakkoa vahtimassa etteivät murtovarkaat tule taloon vierailulle. Olivat kai päikkäreillä, keskellä päivää, kun menin naapurin kukkia kastelemaan. Missä kaikki alueen ilvekset, teille olisi täällä runsaasti paisteja, samalla poistaisitte meiltä puutarhureilta osan "valevihollisistamme". 

2 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Meidän kerrostalon takapihalla käy myös rusakoita aterioimassa. Nyt sateiden jälkeen apila on kasvanut hyvin.
Vuosia sitten kokeilimme laittaa kasvimaan takapihallemme. Rusakkoemo toi poikasensa syömään herneet ja porkkanat. Kotilot kävivät viimeistelemässä tuhon, lukuunottamatta kesäkurpitsaa. Sen saivat ihmiset.

marjamatilda kirjoitti...

Peuratkin kulkevat tonttini läpi mutta eivät ole syöneet muuta kuin tulppaanin nuppuja kleväällä. Kyllä nuo luontokappaleet ovat ihania kun niiden elämää seuraa mutta on niistä paljon haittaakin meille "viherpeukaloille". Täällä Rajamäellä ovat Espanjansiruetanat alias tappajaetanat isona kiusana , niitä on tosi runsaasti. Olen ottanut tavakseni kirjata ylös keräämieni etanoiden määrät ja julkaisen loppusumman syksyllä, luku tulee olemaan hämmästyttävä. Kaikista pihan pikkuharmeista puuhastelut pihalla ja puutarhassa on vertaansa vailla oleva harrastukseni. Kesäiset terkut Sinulle Kirsi !