7.7.2016

Koirien ja nurmikon parturointia

Viikko on alkanut touhukkaasti puuhastellessa koirien ja pihatöiden kanssa. Suvi oli varanut Vili-koiralleni ajan kasvattajan kennelpalvelusta.  www.kuunsirpin.com 
Pesun/föönauksen jälkeen turkki on upeaassa kunnossa,  kaikki pohjavilla ja takut ovat poissa, kynnetkin leikattu. Kyllä nyt Vilin kelpaa kesähelteitä sietää keveämmässä turkissaan.
Turkki on niin silkkinen.
"Eikö se kuvaaminen jo riitä? Päivä on ollut muutenkin jo tarpeeksi tressaava. Päikkäritkin jäivät pitämättä, nyt tää pistää maaten"
Jekulle tehtiin sama käsittely.
Taas kerran sain todeta kiitollisena lapsen lasteni hyvyyden, Suvi oli suunnitellut koko koirienhoito reissun täydellisesti, kyytiä ja matkaseuraa myöten, kun ei itse päässyt tällä kertaa mukaan. 

Sillä aikaa kun ammatti-ihmiset hoitivat koiriamme. menimme Jaakon kanssa käymään Mustion Linnassa. Nautimme maittavan lounaan ja päiväkahvit Linnankrouvissa, joka on uusgoottilainen rakennus 1800-luvun puolesta välistä ja toiminut silloin vaunuvajana. Suuri takka ja takorautaiset kattokruunut loivat ravintolaan ainutlaatuisen ja jylhän tunnelman.
Meille jäi vielä aikaa kierrellä alueella mutta emme ehtineet tällä kertaa opastetulle kierrokselle joka olisi ollut varmaan kiinnostava, ensi kerralla sitten.

Tänään oli pitkästä aikaa sopiva sää leikata nurmikkoa, siitä vaan sitten Stiga käyntiin ja "päivätanssit" alkakoot.
Ajettavaa riittää....
mutta ei liiaksi asti. Hiukan oli ruoho päässyt liian pitkäksi, mistä johtuen jälki ei ole ihan tasainen, täytynee ajaa seuraavan kerran nopeammin, ettei pääse liiaksi kasvamaan.

Pihapuuhastelut antavat parhainta hyötyliikuntaa vanhalle kropalle ja kun malttaa hivenen hidastaa tahtia, huomioiden eletyt ikävuodet, niin ei paikatkaan kipeydy, eikä unohda venytellä päivän päätteeksi lihaksiaan jotta pysyvät vetreinä vanhanakin.

Ei kommentteja: