28.6.2015

Pensasaitojen leikkuut

Vihdoinkin ilmat sallivat mahdollisuuden pensasaitojen leikkuuseen. Alkukesän tuuliset ja sateiset säät ovat siirtäneet hommaa ainakin parilla viikolla mutta ei kai siitä haittaakaan ole kun kaikki muukin puutarhassa on senverran myöhässä.

Saatuani aidat parturoitua olin mahdottoman tyytyväinen aikaansaannokseeni kun taas kerran tämä 73v. pystyi tämänkin homman tekemään ihan itse. Lähetinkin kiitoksen välittömästi yläkerran isännälle hyvästä terveydestäni, jota tulee pidettyä arkipäiviin kuuluvana luontaisetuna, harvemmin muistaa olla siitä kiitollinen.
 Unikot ovat erittäin suurikukkaisia  ja kukinta kestää pidenpään kun säät ovat viileät.
 Valkoiset ja vaaleanpunaiset ovat kauneimmat kaikista,
Laikkuköynnös valkoisine lehtineen on kuin kukkakimppu, pihasaunan seunustalla. Senpienet valkoiset ja vaatimattomat kukat tuoksuvat hennon miellyttävälle kesälle. Tuoksukantautuu saunan pukuhuoneeseenkin, joten lauantaina saunassa oli aivan juhannussaunan tunnelma.
Vanhan ajan ruskoliljat ja irikset ovat  tosi kauniita ja jokaiseen niistä liittyy jokin muisto jostakin ihmisestä tai sukulaisesta.

Kultasade on siirretty entisen työpaikkani metsiköstä pinen pienenä taimena. Se oli varmaankin linnun kuljettamana siirtynyt emopuusta metsän puolelle itämään. Nyt pensas on jo ehkä noin kolmisen metriä korkeä ja samanverran siinä on jo leveyttäkin. Kukkaterttuja on vain 6 kappaletta mutta puolet enemmän kuin viime vuonna.  Kävelylenkeillä olen huomannut etteivät kultasateet kuki joka vuosi yhtä runsaasti vaan pitävät välillä sapattivuotta. Vaikka pensas on myrkyllinen niin täydessä kukassa ollessaan kuningatar.

Tänään sunnuntaina olen istunut lukemassa dekkareita pihakeinussani kun oli ensimmäinen lämmin kesäpäivä, lämpö kohosi varjossa päivällä jopa + 22 asteeseen. Nyt on luvattu lämmintä viikkoa joka varmaan antaa vauhtia kasvimaankin asukkaille. Itse jatkan kukkaterapiaani, jonka mahdollistavat monet kukkijat ja kukinta tulee jatkumaan aina varmaankin tuonne marraskuulle asti.
Ei kommentteja: