1.4.2014

Karkkilakko itsehoitona

Nyt se älytön makeisten syönti on LOPPU !

Olen viikottain ostanut irtokarkkeja ihan vaan itselleni ja syödä mussuttanut ne ihan itse. Liiallinen makena syöminen ei ole hyväksi terveydelle tässä vanhuusiässä, vaarana on aikuisiän diabetes.

Tunsin jo omituista väsymystä ja näkönikin tuntui hiukan muuttuneet, toisinaan tuntui että silmissä oli jotain sumua, varsinkin pitkään lukiessa. Sokerimittari ... missähän se on ?

Meille oli tullut mittari aikoinaan Matin sokeriarvojen tarkkailuun joten oli aika vaihtaa laitteeseen patteri ja sokeria mittaamaan.

9.4 huh huh, se on liikaa, onhan minulla ollut sokeri aina siinä 5.5 - 6.4. Oli korkea aika ryhdistäytyä ja tehdä korjaukset syömiseeni.

Poistan aluksi vaan makeiset , siirryin jälleen makeuttamaan kahvini Stevialla, en aio muuta muutosta nyt tehdä ruokatottumuksiini.

Tunnen oloni muilta osin ihan hyväksi, verenpaine lukematkin ovat suht koht hyvällä tasolla. Painoni on hiukan noussut mutta siihen tulee korjaus hyötyliikunnalla kunhan pääsen kunnolla ulkohommiin.

Talvi on mennyt ilman infulenssarokotteita  ja flunssia. Olen syönyt D-vitamiinia pillerin päivässä, liekö siinä lääke flunssallekin.

Säännöllistä liikuntaa tulee koiria ulkoilutettaessa ihan sopivasti, siihenkin jää koukkuun ettei voisi  jättää yhtäkään aamua ilman koiralenkkejä luonnossa.

Olen itse itselleni haaste, miten pitkään selviän iän mukanaan tuomien kremppojen kanssa ilman terkkarin apua, itsehoidoilla... näillä mennään :)



Ei kommentteja: