3.4.2013

Huminalanka

Tämän päivän yksi ilo-uutisista oli että "Huminalankaa" on jälleen myynnissä. Tämä tuote on egologisin linnunpelätin puutarhaan ja käytännössä olen totenut sen kaikista kokeilluista keinoista tehokkaimmaksi.
Huminalanka on ohutta muovia ja se pingoitetaan keppien väliin, tarpeeksi kireälle että tuulen väre pääsee "vinguttelemaan" sitä sipivasti.. Langasta lähtee niin monisointuinen ääni etteivät räkätit totu siihen ja pysyvät poissa mansikkamaalta ja marjapensaista.
Kyseistä lankaa ei ole ollut myynnissä moneen vuoteen ja olenkin hämmästellyt moista kun se oli tosi tehokas lajissaan, hinnoittelukin oli kohdallaan.

Helpoinkin kaikista torjuntakeinoista, eipä tarvitse viritellä rastasverkkoja. Aionkin Huminalangan lisäksi viritellä myöskin cd-kasetit välkkymään;  tehostaen torjunnan vaikutusta.

Tulisipa kesä jo ! Vieläkin täällä etelässäkin on yöllä -5-10 astetta pakkasta, iltapäivällä lämpötila kohoaa +6 asteeseen, lumet sulavat erittäin hitaasti. Onneksi ensiviikolle on ennustettu yöpakkasten laskevan joten kyllä se kesä on tulossa :)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pitäisikö tuo variksetkin loitolla kun naapuri ruokkii niitä ja ne tulee meillekin ruokaa kerjäämään ja linnunruoka-automaatin alta etsimään.

Eikö tuota samaa voi käyttää monta vuotta peräkkäin? Onko joka vuosi ostettava uusi?

marjamatilda kirjoitti...

Kyllä se karkoitti meiltä kaikki isot linnut ja lankaa voi käyttää useamman vuoden kun kelaa sen talveksi huolella jonkun pyörean esineen ympärille, että sen nauhamaisuus säilyy.

Ahti kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Pitääpä ensi suvena kokeilla.
Minkä lajin musiikkia suosittelet CD-levyille?

marjamatilda kirjoitti...

Ahti; meidän pihan rastaat ovat kaikkiruokaisia musiikin suhteen. CD;eeni ovat nuorison puhki soittamia mutta uutta välkettä rastaille :)