22.3.2011

HARHAUTTAVAA MARKKINOINTIA

Ihailtavaa on nuorten ihmisten tekemät ratkaisut tässä "pätkätöiden ketjutus" yhteiskunnassa, kun he perustavat oman yrityksen ja tekevät samaa työtä omalla toiminimellä, hoitaen verot ja vakuutusmaksut itse.
Monetkin kyllästyvät "työkkäri"- rumpaan joka pitää sisällään runsaasti turhaa paperisotaa ja monenmoista kiemuraa, pienen rahallisen hyödyn vuoksi.
Joskin nuorella yrittäjällä on toimintansa alkuvaiheessa monen moista karikkoa ennenkuin hommat sujuvat rutiinilla. Nuoret törmäävät asioihin joitka osoittautuvat ylipääsemättömän vaikeiksi.

Esimerkkinä Soomen Rekisteripalvelut Oy/Yritysrekisteri.com Tampereelta.
Rekisteriä pitävä firmä soittaa ja onnittelee nuorta yrityksen perustamisesta ja kyselee yrityksen virallisia yhteystietoja sekä toimialaan kuuluvia palveluja.
Tästä parin päivän päästä saapuu postista TILAUSVAHVISTUS. Missään vaiheessa ei nuori yrittäjä ole tehnyt tilausta. Seuraavaksi saapuu lasku 390 euroa.
Tilausvahvistuksen saatuaan nuori yrittäjä reklamoi sähköisesti ns. tilausvahvistusta ja ilmoittaa ettei ole tilannut mitään.
Kyseisen firman asiakaspalvelu ilmoittaa ettei voi sopimusta purkaa!? Keskustelussa käy ilmi ettei kuluttajansuojakaan koske kahden yrityksen välisiä sopimuksia.
Tilausvahvistuksen kääntöpuolella on YLEISET SOPIMUSEHDOT joissa kerrotaan että riitatapaukset käsitellään Tampereen käräjäoikeudessa.

Seuraavaksi toimenpiteeksi on sovittu kuuntelu, kohdistuen heidän äänittämäänsä puhelinkeskustelua jonka firman mies kävi nuoren yrittäjän kanssa. Puhelun äänittämiseen ei kysytty lupaa.

Mielenkiintoista on seurata miten juttu etenee, onnistuuko nuori yrittäjä pitämään puolensa, jouduttuaan harhauttavan markkinoinnin kohteeksi.

Sivusta seuraavana "ärhäkkänä eukkona" pistän osaamiseni likoon ja tulen käyttämään kaikki entisten yhteistyökumpaneitteni lakimiestaidot hyväkseni vain auttaakseni nuoria yrittäjiä , etteivät he lannistu pienten karikkojen eteen tullessa.
Koska tuntuu että tässäkin tapauksessa rekisteriä pitävä firma käyttää nykyisiä porsaanreikiä alan lainsäädöksissä hyväkseen.

3 kommenttia:

Ahti kirjoitti...

Olet hyvällä asialla!

marjamatilda kirjoitti...

Kiitos Ahti!

marjamatilda kirjoitti...

jutun käsittely jatkuu....
Tein rikosilmoituksen poliisille ja he ottivat asian tutkittavaksi. Nyt asiaani käsitellään nimikkeellä PETOS ja juttu on siirretty keskusrikospoliisille koska vastaavanlaisia tapauksia ob useita. Poliisi ohjeisti meitä sen varalta jos lasku jota emme maksa, annetaan perittäväksi järeämminkin.
Toivottavasti tämänkaltainen toiminta ei yleisty.