26.4.2010

Kevätlinnunsilmä ja lumikello

Yksi kauneimmista varhaiskevään kukkijoista on "kevätlinnunsilmä", pieni mutta tehokas katseen vangitsija.
Tavallisiin alkukevään kukkija on lumikello, kukan nuput nousevat jo lumen keskeltä, siitäköhän se on saanut nimensäkin.
Pihapuiden kaato- projektimme on edennyt hitaasti mutta varmasti. Oksat on karsittu kaikista ja isommat oksat pilkottu polttopuiksi. Jäljellä on vielä vanttera vaahteran runko joka on osittain karsittu ja pätkitty.
Olemme pitäneet vapaapäiviä aina välillä jos on ollut kylmää ja sateista. Säästämme pihahommia aurinkoisille päiville jolloin on ihan pakko olla ulkosalla.
Tänään aloitin pihan haravoinnin, nurmikko on jo kuivahtanut, mutta vain sisäänkäynnin eli rapun edustan. Muistan mummoni lausahduksen; "sellainen emäntä talossa millainen on rapun etu".
Maa tuoksui ihanalle! Krookukset kukkivat pian täysillä ja narsissitkin nousevat terhakoina tikkuina, kylmästä maasta. Esikot ovat hyvin talvehtineet! Kylläpä on vaan mielenkiintoista seurata pihan elämää; kasveja, lintuja, perhosia.... kyllä maalla on mukavaa!
Ensiyöstäkin tulee pakkasyö, kuu möllöttää melkein kokonaisena pilvettömällä taivaalla, tälläviikolla on täysikuu.
Siitä tulikin mieleeni; runkoruusu on vielä ulkona, pitänee lähteä nostamaan se sisätiloihin yöksi.


2 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Voi miten ihania kevätkukkijoita :)

Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle ja tosiaan huomennahan on se täysikuu !

Miia kirjoitti...

Ihania kukkia. Laitoin edellisen kodin pihaan lumikelloja, mutta näin tasan yhden kellon nousevan viime vuoden keväällä. Siellä oli kyllä paljon myyriä, en tiedä, olisivatko ne käyneet tonkimassa sipulit... Nykyisessä pihassa ei taida olla sipulikukkia lainkaan, vain kivikkokasveja. Paljon hommia siis tiedossa pihallakin, sillä haluaisin pihalle paljon kukkia läpi kesän.