12.5.2009

Komposti ja kukkivat rentukat

Puutarhakomposti on jo sulanut ja seuraava vaihe on kärrätä multa kasvimaalle. Komposti on "kasattu" viime keväänä ja peitetty vanhalla vihreällä pressulla. Huomasin että kun ennen
peitin kompostin mullalla, maatuivat kaikki puunlehdet ja pienet risutkin seuraavaan kevääseen mennessä, nyt oli paljon enemmän mullan seassa maatumatonta ainesta vaikka kastelut ja muut hoitotoimenpiteet olivat samat.

Oikeanpuoleinen kasa on "kypsää" multaa jonka siivilöin suoraan kottikärryyn, metalliverkolta on helppo kerätä kaikki multaan kuulumaton, kuten muoviset sidontalangat, kivet, ynm, niitä varten on muoviämpäri"kottiksen" vieressä ja maatumattomat kasvinjätteet uuteen kompostiin.
Jos pitäisin kolmea kompostia, niin vanhin saisi muhia rauhassa, mutta se veisi liikaa tilaa, kaksi kasaa mahtuvat sopivasti "hukkamaalle" tontin peräkulmaan ja ojan taakse.

Ojassa aloittavat rentukat kukkia vaikka niillä on nykyään melko kuivat kasvuolosuhteet.

Kyllä luonnonvaraiset kukat ovat kauniita!

Mukava harrastaa hyötyliikuntaa kukkien keskellä, puiden latvuksissa pitävät konserttiaan mustarastas ja peippo. Taloudellinen ja rentouttava liikuntalaji!!!!!!!

Ei kommentteja: