16.5.2009

Kevätvuohenjuuri

Narsissien ja tulppaanien lisäksi kukkii kevätvuohenjuurikin, ihastuttavan iloisesti kilpaa voikukkien kanssa.
Tänään olenkin urakalla kitkenyt rikkaruohoja kukkapenkeistä, tuntuu että ne kasvavat aivan silmissä. Olisipa hyötykasvien ja kukkien kasvu yhtä tehokasta.
Näin keväällä kaikki rikkaruohot saa helposti poistettua juurineen, se on hyvä tehdä jo siksikin etteivät "ahmi" maasta ravinteita joita on tarkoitettu oikeille kasveille.
Lyhensin vadelman pitkiä kasvuja, ettei tarvitse satoa kerätessä käyttää tikkaita apunaan. Huomasin että rusakotkin olivat tehneet samaa hommaa mutta huolellisemmin, melkein maata myöden oli katkottu ja osasta vähän näritty kuoriosaa. Tulossa on siis pienempi vadelmasato, vaan ei haittaa kun pakkasessa on runsaasti viime kesän satoa.
Tarkastelin hevoskastanjan lehtisilmuja ja tein iloisen havainnon , tänä vuonna se kukkii edellisiä vuosia runsaammin. Kuva on viimekesältä.
Odottelen kultasadepensaaltakin muutamaa kukintoa, vaikkakin ne taitavat kukkia vähän vanhempina vasta, tämä pensaani on vielä liian nuori siihen hommaan mutta eihän sitä aina tarkkaan voi ennustaa.
Tänään saimme nauttia auringon lämmöstä kokonaisen päivän. Puutarhasta kuului hiljainen kohina kun kasvit nauttivat säteistä ja kasvu oli "täysillä".

4 kommenttia:

Sirkka kirjoitti...

Kiitos visiitistäsi, oli ilo!

Kevätvuohenjuuri...kukkii täälläkin, minusta kukka muistuttaa voikukkaa, vaikka lehdistö on kyllä erilainen.
Meillä on täällä toinen puoli, jossa kasvaa valtavasti voikukkia, eilen niitä sitten yksitellen kaivoin pois ja samalla vilkuilin tuota vuoheakin..
annoin kyllä sit sen kuitenkin olla.
Samoin meillä on myös tuo orapihlaja aitana ja ne piiiikit!! Auts! Se on ollut siinä kolkytvuotta, itse en olisi kyllä mennyt sitä aitaa laittamaan..naapurilla on tuomipihlaja, se on kaunis.
Pihasi on valtavan suuri ja on sinulla siellä ilo puuhastella kaikenlaista...meillä tälläinen niin pikkupiha, jossa ei kärrynpyöriä heitellä..

Oikein mukava päivää sinulle ja iloitaan kaikesta mitä meillä on ympärillämme.

arleena kirjoitti...

Tänään olikin aurikoinen päivä ja kevät eteni taas kesää kohti vauhdilla.
Rikkaruohot ovat kutsumattomia vieraita ja niiden kitkentä kuuluu kevääseen.

Blue kirjoitti...

Voi miten ihana puronsolina blogissasi on.
Käytiin Rajamäellä keskiviikkona. Vanhin lapsenlapsi täytti 16 vuotta.

marjamatilda kirjoitti...

Sirkka; meidän orapihlaja-aita on leikattu 24 vuotta sitten alas ja se on hitaasti kasvanut, saa muuten vieläkin kasvaa korkeutta.

Arleena;oikeastaa kitkentä on rentouttavaa puuhaa, eikö vaan?

Blue; tyttäreni laittoi solinat ja viserrykset taustoiksi kun en vielä itse osaa. Rajamäellä olikin upea vierailu sää...

Kiitokset vierailuistanne, vaikkakin kaikilla ovat ajankohtaisempana kaikenlaiset kevätkiireet.