24.4.2009

Kukkapenkkien kanttausta

Krookukset ilostuttavat runsailla kukinnoillaan, täytyy vaan katsella ja ihastella...olisi kyllä ihan aiheellista "kantata" kukkapenkit, nyt rikkaruohot lähtevät helposti juurineen ja piha näyttää siistimmältä. Olen ihastunut Fiskarssin "kanttauslapioon", se on tosi kätevä ja sillä saa helpoimmin suorat tai kaarevat reunat kukkapenkkeihin.

Edestään tehdyn työn löytää; sanoi mummoni aikoinaan kun en olisi jotain pientä askaretta viitsinyt tehdä juuri tänään... nimittäin haravoin syksyllä koko pihan niin huolella että ei ole ollut nyt keväällä lainkaan haravointitarvetta kuin vähän etupihalla. Vaikkakin syksyllä oli haittaamassa kipsistä vapautunut ranne mutta siitä huolimatta se homma kannatti. Nyt kaikki aikaiset sipulikukat saavat nousta ja kukkia rauhassa.

Uhmasin kylmää kevättä ja istutin daaliat heti maan sulattua, saas nähdä lähtevätkö kasvamaan ja miten jaksavat kukkia tulevana kesänä. Runkoruusu ja pasuunakukka saavat olla vielä sisätiloissa mutta jo kuitenkin valossa. Molemmissa on terhakat kasvunalut, ruusun vien heti ulos kun yöpakkaset loppuvat ja pasuunakukant joskustouko-kesäkuun vaihteessa.

Kevät on paras vuoden aika kun on puuhasteltavaa pihalla tarpeeksi ja taustamusiikkinä peipon ja mustarastaan iloinen viserrys. Voi aina pitää taukoa ja istahtaa pihakeinuun tarkkailemaan lintusten pesänrakennuspuuhia.

Tänään oli ensimmäin keväinen lämmin päivä, lämpötila nousi varjossa +16:sta. Tarkeni olla jo t-paidassakin ulkona.

1 kommentti:

arleena kirjoitti...

Hehkuva lila krookuksissa.

Tänään oli tosiaan kaunis ja lämmin päivä, oikein pihatyöpäivä.