20.1.2009

Joulukukka-asetelman purku.....

En erikoisemmin pidä isoista kukka-asetelmista, tänä joulunakin sain sellaisen missä oli vain viherkasveja ja punainen joulutähti. Olihan siinä joulukaktuskin missä oli vaaleat kukkanuput jotka varisivat heti, paketista päästessään, sypressi ja joku puolukan näköinen viherkasvi, molemmat jo kuivahtavia tullessaan, eivätkä vironneet edes vettä saatuaan.
Tänään hävitin koko rakennelman, koska siinä oli vain kaktus jonka istutin uudelleen kunnon ruukkuun, muut heitin menemään, toisin sanoen laitoin mullat ja kukat muovipussiin odottelemaan kevättä ja kompostin rakennusaikaa. Miten voikin yksi tummasävyinen kukkaryhmä ärsyttää rumuudellaan. (oli muuten ihan lähettäjänsä näköinen) Onneksi se ei ollut ainoa, olihan muut joulukukat ihanan värisiä ja toivat tuoksuillaan joulun tunnelmaa.
Vuosi sitten tuotiin samalta henkilöltä joulutervehdyksenä kukka-asetelma jonka asetin olohuoneen sohvapöydälle ja menin viemään kuljetuspussia keittiöön. Kuulin olohuoneesta ihmeellistä rapinaa ja kuinka ollakkaan ½-vuotias koiranpentu ravisteli viimeistä kukkakorissa ollutta "puskaa" hampaissaan ja multaa oli jokapuolella, jopa kirjahyllyilla ja sohvilla....hauvelilla oli hauskaa.... en voinut edes torua moista vekkulia , olin hyvilläni jos sanon rehellisesti, pääsinhän siitä nopeasti eroon.
Tulevana jouluna yritän viestittää "vakiolähettäjälle" että toivon saavani häneltä pienemmän asetelman, esim, amarylliksen....saahan nähdä, onnistunko vaikuttamaan lähettäjän valintaan...
Eihän kaikki mikä on suurta ja komiaa ole kaikkien mielestä kaunista ja tunnelmaa luovaa....
Tuli ihan keväinen olotila tulppaanikimpusta, kukat luovat todella tunnelmaa, väreillään ja tuoksuillaan...kevättä kohden kuljetaan...

2 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Olen miettinyt monesti, että kuinka joulukukka-asetelmat voivat olla "rumia".
On kaikenlaista rekvisiittaa ja erilaisia kukkia sotkettu keskenään.
Miksei esimerkiksi vain kolme joulutähtetä korissa, runsaan ja vehmaan näköistä.
Tai amaryllis, tai pelkästään hyasintteja. Pikkutulppaaniasetelmakin on ihan hyvä ilman oheistuotetta.

Kannattaa viestittää antajalle. Ymmärrän kyllä, että kukkakaupasta voi ostaa vain mitä tarjolla on. Mutt ainahan voi pyytää omat sidonnat.

marjamatilda kirjoitti...

Arleena; olisikohan kauneus kadonnut katsojan silmistä....kukkalähetys oli sukulaiselta jonka kanssa en ole löytänyt "yhteistä säveltä"????