12.4.2021

Kevään eka hellepäivä

Nokkosperhonen, nauttii hellepäivän auringosta, lämpömittari nousi +15.

Krookukset kukkivat erittäin runsaasti ja ovat lisääntyneet siemenistä ihan omia aikojaan.....
laajoina kukkamattoina
Talventähti tuo kevään...sekin lisääntyy siemenistäkin, näköjään...
Valkoiset krookukset kukkivat ekaa kertaa ja ihme kyllä että säilyivätkin rusakon salaattiaterialta.
On nää niin ihania aina keväisin, vaikka kukinta aika on melko lyhyt, kun on vähemmän aurinkoisia päiviä ja enemmän ollut lumipyryjä, mutta aina ne selviävät ilahduttamaan kauniilla kukinnallaan.
Tässä riippuu "nassut pois" pallo, jota myy esim. Hankkija. Niin kuin kuvasta näkyy, ei tehoa !!! Pallo riippuu pikkusyreenin oksalla ja peurat napsivat talvella oksia ja tuon rusakon ajoin itse pois valkoisilta krookuksilta. Onkohan tuo iso ja ruma ristihammas joku ikivanha ja kuolemaa tekevä yksilö, kun jatkuvasti loikkii puskien alle piiloon tai kun ajan pidemmälle niin palaa oitis takaisin. Tykkää herkutella juuri krookusten lehdillä ja kukkanupuilla.

Kevät puuhastelut pihamaalla jatkuvat, tosin runsaat lumipyryt välillä ovat haittona ja ajavat tämän mummelin kiikkustuoliin ja lukulampun alle nauttimaan mielikirjallisuudesta. 

Ensimmäin rokotuskin on saatu ja toisen kerran pistävät juuri juhannusaatonaattona. Eihän noi kokotukset anna 100% suojaa koronalta mutta ainakaan ei tulisi kovin rajuna jos sattuis tartunnan saamaan. Täytynee pitää maskia naamalla kun käväisee ruokakaupassa ja muilla asiointi reissuilla, 


 

Ei kommentteja: