30.12.2019

Tinteille talipötkylöitä ja metsäjänis

 Paras talipötkylän syöttöteline konsanaan.......
 vipinää ja villejä hyökkäyksiä......
 joku tirppa eksyi myöskin lintulaudalle, auringonkukka-aterialle.....
 syölaudan alustaa siivoamassa rouva mustarastas......
 herra-punatulkullekin kelpasivat muitten tähteet.......
 sitten saapuikin oikein "siivouspartio", lauma akka-fasaaneja........
 arkoja, vaiko vaan ujoja naisia.....
tarkkailija työssään.......

Metsästä ja pelloilta löytyy varmasti vielä linnuille ruokaa, kun pihoilla on melko hiljaista. Kauralyhteiltä puttuvat keltasirkkujen laumat, eikä pikkuvarpusiakaan ole kun muutama ruokintalaudoilla, muina talvina niitä on ollut runsaat parvet. 

Vesisateet vaan jatkuvat, lunta tosin satoi pari senttiä joulupäivänä ja pakkasmittari näytti jopa 8 astetta miinusta mutta parin päivän päästä saman verran plussaa, että se siitä lumesta.

Jatkan taukoamatta lintujen talviruokintaa kun olen sen syksyllä aloittanut. Jos ruokinnan kesken talvea lopettaa, niin se voi olla kohtalokasta linnuille, varsinkin pakkaslumien aikaan. 

Tämän vuoden tärkeimmäksi luonto tapahtumaksi jäi mieleen METSÄJÄNIS. En ole vuosikymmeniin nähnyt ilmielävää valkoista pupua mutta jouluisena aamuna sellainen istua kökötteli naapuritontilla. Lähestyimme rauhallisesti koirien kanssa ja pääsimme melko lähelle, oli se söpön pieni ja niin valkoinen. Arka kuin mikä, loikki pitkin harppauksin lähimetsään turvaan kaikenkarvaisilta varhaisaamun kulkijoilta. 
Kuva Heli Santala

Ei kommentteja: