20.8.2017

Rypäleistä tulossa hyvä sato

Säät ovat suosineet  tänä kesänä myöskin rypäleiden kasvua ja sadosta on tulossa melko hyvä jos vaan ehtivät kypsyä syksyyn mennessä.
Olen opetellut karsimaan liiat kasvut ja postanut runsasta lehdistöä että rypäleet saavat tarvitsemaansa valoa tarpeeksi. Mielellään antaisin uusien versojen kasvaa,  mutta kun ajattelee järkevästi niin pakko on opetella uusi käytäntö ja raksia kasvua rankalla kädellä, jotta  kasvi kehittää hedelmiään runsaammin ja isompia, meheviä marjoja.
Kuunliljojen kukat eivät ole mielestäni lainkaan kauniita, mutta yllä oleva yksilö pokkeaa muista lajitovereistaan juuri kukkiensa kauneudella.
herkkiä...kauniita...
kastehelmiä lehdillään....
Ruostekukka on vuosia kitunut, mutta nyt se yllätti meikäläisen iloisesti runsaalla kukinnollaan. Kaunotar talvehtii  istutusruukussaan , kellari tilassa, koska se ei kestä talven kylmyyttä. Keväällä vaihdan sille uudet mullat ja lannoitan reippaasti kesän mittaan. 
 loistava väri...
 kauniin muotoinen kukkaterttu....
Viime syksynä istutetut syyshortenssian taimet kukkivat hiukan ujosti ensimmäisenä vuotenaan ja osa syynä pienikasvuisuuteen ovat rusakot, jotka söivät mehukkaat kasvustot maan rajaan asti, kasvuun.mutta sieltä nuo sitkeät pensaat vaan nousivat uuteen kasvuun. Vatakohdat täydentävät toisiaan, niin tässäkin tumma rusotuomi ja valkoiset hortenssiat. 
Espanjansiruetanat jättivä keväällä auringonkukan taimet syömättä joten nyt ne onnistuvat jopa kukkimaan .....
kukkiva kasvimaa... on siellä papujakin kasvamassa kun tarkemmin katsoo....
ruusut ilta-auringossa...
ja tuulentuiverruksessa.....

On sunnuntai ja poutapilvien raoista aurinkokin pilkistelee, liljat tuoksuvat, puutarhassa kukat kukkivat runsaimmillaan, teen päivittäistä pihakierrostani, pupukin tulee vastaan...
koko asuin alueella on rauhallista, vain vähän liikennettä ja iloiset lasten äänet kuuluvat vaimeasti.

Ei millään uskoisi että terrorismi on nyt totta, myöskin  täällä lintukodossamme.
Turun torilla sattunut yhden marokkolaismiehen tekemät tapot ja taponyritykset ovat nyt kaikkien mielissä.  En voi millään ymmärtää sitä että täältä turvapaikkaa hakenut ihminen voi tehdä viattomille ihmisille niin pahaa. Herää epäilys todelliseta turvapaikan tarpeesta, vai onko maahamme tulon syynä ollut alunalkujaan terrorismi-iskut.

Toivokaamme että tapaus ei toistu, eikä kasvata maassamme rasistisia asenteita entisestään. Toivottavasti päättäjät heräävät pohtimaan uudelleen pakolaispolitiikkaamme.

Ei anneta kuitenkaan tapahtumien liikaa hallita ajatuksiamme, eikä pelon hallita meitä. Itse luotan virkavallan toimintaan turvallisuutemme varmistajina. 
Koskaan ei kuitenkaan kukaan voi tietää mitä elämä tuo tullessaan, eletään päivä kerrallaan,  luottaen korkeimman suojelukseen. Kaikella on tarkoituksensa.


Ei kommentteja: