30.4.2017

Kurren pihapuuhasteluja

 Piha Kurren ruokahetki...
 kävyn siemenet on syöty....
 mitähän seuraavaksi....
 janokin yllätti, uskaltaisikohan tuosta  hiukan hörpätä ?
Kurrelle maistui suihkulähteen vesi.

Seuraavan päivän aamuna heräilin vapunaaton tunnelmiin, mutta katsoessani ikkunasta ulos, näky ei ollut perinteisen vapunaaton maisemakuvan mukainen. Maassa oli muutama sentti lunta. 
Linnuille oli pakko viedä vielä siemeniä ruuaksi, eiväthän ne löydä luonnosta mitaan ravintoa, lumivaippa oli sen verran paksu ja kylmä sää vielä vähentää ruuan saantia.

Lumessa näkyivat jälleen lukuisat rusakon ja metsäkauriiden jäljet, kun olivat etsineet puutarhastani syötävää. Kauriin jäljistä päätellen se oli käynyt myöskin juomassa pienen suihkulähteen vettä, kun oli aterioinut lintulaudan alustalla, syöden siementen jämiä.

Viileästä huhtikuusta johtuen olen seuraillut pihan eläimiä aiempaa enemmän ja tuntuu että pihapiiristäni on muodostunut melkoinen "eläintarha". 

Toivottavasti sää lämpenee ja sipulikukatkin heräisivät kukoistamaan, nyt ne ovat jääneet nuppuvaiheeseen jotka törröttävät lumessa, välillä saavat rankat raekuurot niskaansa. Aurinko pilkahtaa vain harvoin ja lyhyeksi ajaksi joka ei vielä saa nuppuja aukenemaan.
Toukokuun ensimmäiselle viikolle sääennusteet lupaavat jo lämpimämpiä säitä.

1 kommentti:

Tarja kirjoitti...

Voi sitä söpöä kurrea. Olen miettinyt pitäisikö lintuja vielä ruokkia. Meillä ei ole lunta enää, mutta nyt taas säät viilenivät sen verran, että hyönteisetkin menivät varmasti piiloon. Kiva blogi sinulla :).