19.2.2014

Kompostorin hoito talvella

Talvi on ollut lämpökompostorille suotuisa, leudon sään ansiosta. Lämpötila on pysynyt "vihreällä alueella ", eli yli + 10 astetta. Tuuletus on asetettu 20% kohdalle. Yleensä olen keräillyt luntakin kompostorin ympärille mutta tänä talvena se ei ole ollut mahdollista.

Biolan suosittelee kompostorin tyhjennystä talvellakin, niinpä otin alakautta, hajonneen aineksen kannelliseen muovisaaviin jonka varastoin puuliiterin lattialle odottelemaan kevättä ja puutarhakompostiin tyhjentämistä.  

Laitoin kuivia puunlehtiä joita tuuli keräilee autokatoksen nurkkiin, kompostorin pohjalle, seuraavaksi  tiputtelin "massan" alas, sekoittelin sisällön ja ripottelin pinnalle ohuen kerroksen "Komposti-  ja huussikuiviketta.

Lämpötila lähtee varmaankin vielä nousuun kun säät pysyvät leutoina.
Aamutoimiini kuuluu päivittäiset "pihaeläinten" ruokkimiset. Vien oravapariskunnalle päivän annokset pähkinöitä. pihapuun haarukkaan. Välittömästi Kurret saapuvat aamupalle.

Puuhastelut jatkuvat huushollihommien päivityksillä :)

1 kommentti:

tuksu kirjoitti...

Samat hommat kompostin kanssa täälläkin. Lunta ei tosiaan ympärille ole voinut laitella, mutta lämmön puolella se on pysynyt, mistä olen tosi iloinen. Kohta se kevät koittaa :)