28.10.2013

Tuomasmessu

(kopioitu teksti)
"Olet tervetullut sunnuntaina 27.10. klo 18.00 Rajamäen kirkkoon Tuomasmessuun, joka on tarkoitettu erityisesti epäilijöille, etsijöille ja uskossaan epävarmoille kulkijoille. Messussa saarnaa pastori Jouni Vasikainen ja avustaa Ankkuriryhmä: Irja, Tarja, Leena, Kasimiira, Päivi, Eila, Ulla ja May. Suntiona asioista huolehtii Johanna Mikkola.Tuomaslaulujen saloihin johdattelee Rajamäen kirkon kuoro Julia Hyyrysen johdolla komppiryhmän avustaessa. Voit kirjoittaa esirukouspyyntösi enkelipöytien koreihin tai laittaa sanattomat toiveesi symboleina yhteisesti rukoiltavaksi. Lopuksi voit kokea yhteisen ehtoollisen tuoman levon ja rauhan. Tämä on rakkaudella suunniteltu juuri Sinulle".

Yllä olevan kutsun kopioin yhden Ankkuriryhmäläisen fb-sivuilta.


Osallistuin elämässäni ensimmäistä kertaa Tuomasmessuun, hiukan uteliaana ja avoimin mielin. Toivoin saavani vahvistusta omaan uskooni, voimia jaksaa elämää eteenpäin, myöskin iloa ja toivoa paremmasta huomisesta.


Avattuani kirkon oven, kirkkoväärttinä toimiva henkilö toivotteli tervetulleeksisen  ojentaen käteeni uudehkon tuntuisen Tuomasmessu laulukirjan ja ohjelmalehtisen. Silmäiltyäni laulukirjaa, totesin sisällön aivan vieraaksi, kaikki laulut outoja, mitähän tästäkin tulee ?

Kirkkokansaa oli saapunut yllättävän runsaslukuisesti tilaisuuteen. Kynttilöiden liekit lepattivat enkelipöydillä. Messu voi alkaa.


Tuomaslauluihin oli helppo yhtyä, kirkkokuoron johdattelemana, laulut olivat iloisia ja mukaansa  tempaavia, saimmekin laulaa paljon runsaammin kuin normaali messu jumalanpalveluksissa.


Kattokruunujen valot himmenivät ja sammuivat kokonaan, oli saarnan aika. Koskettavaa ja lohtua antavaa julistusta aivan uudella tavalla; pappi ja Ankkuriryhmän jäsen puhuivat vuorotellen, kirkon penkissä istuen, vertaisenamme, ja mikä tärkeintä; suoraan sydämeeni, selkokielellä,  OSUI JA UPPOSI ! 


Koko kirkkokansa osallistui lopuksi yhteisen ehtoollisen viettoon.


Yhteisöllisyyden tunne oli käsin kosketeltavaa,  tilaisuuden suunnittelu rakkaudella juuri minulle ; oli onnistunut. Jokainen hetki antoi minulle jotakin; lohtua, anteeksiantoa, uskoa, voimaa, iloa.... 


Jään odottelemaan jo seuraavaa Tuomasmessua johon osallistun ja yritän saada mukaani muutaman ystävän tai perheenjäsenenkin. Tämä pitää kokea uudelleen ja jakaa antoisa kokemus muidenkin kanssa.


Ehkäpä rohkenen ilmoittautua vapaaehtoisten joukkoon, vaikuttamaan positiivisesti tilaisuuden heikkoon "markkinointiin". Seurakunnan kannattaisi pysähtyä miettimään laaja-alaisemminkin tilaisuuksiensa ilmoittelua, onhan kirkon penkeillä tilaa runsaasti meille "taviksillekin" jos saisimme tietoa tapahtumista ennakkoon tehokkaammin.


1 kommentti:

tuksu kirjoitti...

Hieno postaus! Olen kerran ollut Tuomas messussa ja koin sen hyvin voimaannuttavana.
Varmasti osallistun, jahkas se taas seurakunnassamme järjestetään.
tuksu