18.8.2013

Sunnuntainakin "ihan pihalla"

Tänään sunnuntaina vietin vapaa päivää pihatöistäkin ja oleilin kirjan kanssa pihakeinussa, välillä aina kuljeskellen kukkieni keskellä. Kultapallot ja hortenssiat ovat tykänneet kuivasta kesästä.
Syysleimukukat kukkivat yllättävän pitkään, vaikkakin kukkatertut ovat entisvuosiin verrattuna melko pieniä.
Ikivanhat joriininjuuret ne jaksaa vaan kukkia, ne eivät ole kärsineet veden puutteestakaan.
"Purkkikukista" riippupelakuu tuntuu pitävän autokatoksen suokaisesta paikasta, joten yritän muistaa tuon ensikeväälläkin , suunnitellessani kukkien sijoituspaikkoja,
Olen ihastunut tähän helppohoitoiseen ja runsaskukkaiseen beguniaan, toivottavasti löydän ensi vuonnakin samanlaisen "kuningattaren" portinpieli-istutukseeni, koivun kannolle.
Kellarissa talvehtineista kukista yksi oli tämä rönsyorvokki, joka on tuuhea kun mikä....
Perhosia...perhosia on paljon... varsinkin syyssyrikan ja punalatvan kukinnoissa.
Menneellä viikolla on vadelmat leikattu ja tuettu , että kestävät syksyiset myrskyt, toivottavasti myöskin rusakot jättävät ne rauhaan tulevana talvena.

Marjatkin on keräilty ja pakasteltu,  lehtikaalia ja maustevihanneksia kuivattu sekä keltaista papua ryöpätty ja pakastettu. Pakastin onkin aivan täysi, niin että mahdolliset suppilovahvero sadot täytyy säilöä kuivaamalla.

Niin että on sitä hiukan puuhasteltu järkevääkin hommaa vaikkakin olen istunut kirjan kanssa pihalla tai sadetta pitäen lukulampun alla hyvin ahkerasti. Kirjastosta olen hakenut reppukaupalla luettavaa aivan viikottain, kummasti se lukeminen on vienyt mennessään, eikä siinä ole tullut pieneen mieleenkään mitkään taloustyöt tai ikkunanpesut.... ehei.... 

1 kommentti:

tuksu kirjoitti...

On sinulla kaunista siellä, vaikka syksy kolkuttelee.
Meidän pihan kukat ovat ränsistyneet runsaan sateen takia...
Mukavaa viikkoa!
tuksu