3.1.2012

Lintulautojen huoltoa

Pitkän sadekauden jälkeen on aiheellista puhdistaa lintulaudat ja poistaa niiltä vesisateesta kastuneet siemenet. Talipallotkin ovat sateen jälkeen sään pakastuessa ihan kovia eikä tintit saa niistä tarpeeksi helposti syötävää irti. Kun jäätyneitä talipalloja vähän pienentelee jollakin teräaseella ja jättää "telineen" alusmaastoon niin fasaanit kyllä syövät ne innolla.

Kauralyhteelläni käväisi yhtenä päivänä keltasirkkuparvi, sikseen aika harvinainen näky. Eipä jäänyt jyviä parven ruokailtua, vai olisikohan "piharusakko" puhdistanut jämät lyhteestä. Harmi kun ei kylällä ole näkynyt lintulyhteitä myynnissä lainkaan. Jouluksi ostin onneksi Riihimäen tavaratalosta  linnuillekin joululahjaksi!

Oravat käyvät myöskin ihan säännöllisesti lintulaudoilla aterioimassa ja lehmuksen kannolla pähkinöitä syömässä, jotka olen keräillyt omasta pähkinäpuusta tippuneet "hedelmät" ja rikon ne vasaralla syönti kuntoon koska pieni orava ei mahda isoille pähkinöille mitään. Tein kyllä syksyllä havainnon oravan kätkemispuuhista, kun se piilotti ruusupenkin multaan kokonaisen pähkinän, ei varmaan muista kätköään eikä nyt lumen peittäessä maan , ainakaan löydä niitä.

1 kommentti:

tuksu kirjoitti...

Myös meillä käy lintulaudalla kuhina. On niin iva seurata monipäisen porukan ruokailua:-) mukavaa loppuviikolla sinne! tuksu