23.12.2011

Jouluaaton aattona

Aloitin aatonaaton puuhat lähtemällä Kyttäkoiran kanssa reippaalle kävelylenkille, luntakin oli vielä pari milliä joten luonto oli valkoinen ja kävelytiet olivat hyvin hiekoitettuja, ettei tarvinnut hipsutella vaan sai astella pitkin reippain askelin.


Ulkoilusta virkistyneenä aloitin heti amusta normaalin viikkosiivouksen, koska en ole säästänyt isompia suursiivouksia koskaan juuri joulun alle, sehän vaan vie joulusta sen nautinnollisen valmistelun ja veroittaa mielialaa negatiiviseen suuntaan. 


Suunnittelin pyöräyttää viimeiset pyykit koneessa ja valmistella aaton ruokia mutta kuinka ollakaan , Suvi  (lapsenlapseni) soitti että; lähde mamma mun kaa syömään ja otetaan Sini-systeri messiin. HUPS! No... pikamietintää; sepä olisikin kivaa... eipä noi hommat tosta mihinkään lähde, ehdinpä minä ne tehdä myöhemminkin...
Niinpä lähdimme kolmistaan kirkonkylän Kiinalaiseen ravintolaan herkuttelemaan kesken ns. "joulukiireiden". Istuimme kaikessa rauhassa nauttien hyvästä ruuasta ja toistemme seurasta, kivaa oli. Kotimatkalla sain nauraa  vatsalihakset kipeiksi tyttöjen jutuista, se teki hyvää vanhalle sielulle ja sydänkin varmaan nuortu parikymmentä vuotta !


Tälle päivälle sunnittelemani puuhat hoituivat alle aikayksikön, vaikkakin vatsa oli liian täysi ja päikkärillekin teki mieli mutta joutaahaan tässä joulunpyhinä ottaa vaikka useammatkin päikkärit päivässä.
Joskus on hyvä muuttaa toimintatapojaan ja hylätä vanhoja tottumuksia, sillä on kumman virkistävä vaikutus. Nuorten kanssa puuhastellessa joutuu arvioimaan aivan uudelta suunnalta omia  tottumuksiaan ja on pakko myöntää ettei kaikki hommelit ole ihan tarpeellisiakaan, vähemmälläkin tässä elämässä pääsee. Näin jää aikaa havaita hetket tässä ja nyt, pyrkien nauttimaan jokaisesta yhdessäolon tuokiostakin täysillä.

1 kommentti:

tuksu kirjoitti...

Toivotan sinulle, BlogiYstäväni Oikein rauhaisaa Joulun aikaa! Siunausta uudelle vuodelle!
Toivon, että blogisi ihanat jutut ja kauniit valokuvat saavat ensivuonnakin jatkoa!
tuksu Wanhasta Mummulasta