12.10.2010

Käynti Meilahden sairaalassa

Tänään miehelläni on sovittu käynti Meilahden sairaalassa; labrassa, röntkenissä ja sitten osastolle 72. Leikkauksesta on kulunut 13 päivää.

Aamu alkoi herätyksellä klo 5.00 ja kiireesti koiran kaa aamulenkille. Huh mikä ilma; satoi rankasti vettä ja kova tuuli kävi luoteesta, oikea koiran ilma, sehän meille oli sopiva.

Keitin itselleni tipan kahvia ja sitten herättelin isännän. Olimme valmiit 6.40 kun oli sovittu että taxi noutaa meidät. No kyyti olikin 5 minuuttia myöhässä, eihän se haitannut mutta kolmosteillä oli kummallakin tapahtunut kolarit ja ne pysähdyttivät liikenteen totaalisesti. Kuljettaja sukkuloi taitavasti kiertoteitä niin että saavuimme Meilahden sairaalan labraan sovittuna aikana. On hyvin helppoa ja edullista matkustaa toipilaan kanssa kun saa käyttää ns. KELA-kyytiä.

Uusitussa sairaalan aulassa on kätevät lukittavat vaatekaapit mihin voi jättää päällysvaatteet.

Näytteenotto ja röntgen sujuivat mutkitta, ei tarvinnut jonotella ja seuraavaksi hissillä seitsemänteen kerrokseen osastolle 72. Täällä saimme odotella kuvien valmistumista toimenpiteiden suorittajajia kylläkin 2 tuntia. Leppoisasti osaston tv-huoneessa, kaksistamme katsoimme tv:n aamulähetyksiä. Ehdin siinä samalla täyttää kaikki ET-lehtien sudokut.

Lääkärikierrosten jälkeen henkilökunta otti mieheni käsittelyyn. Letku joka tulee keuhkosta jouduttiin paikallispuudutuksella kiinnittämään uudelleen ja 22 tikki (hakasia) poistettiin leikkaushaavasta joka oli parantunut ihan hyvin. Hoitsu vaihtoi myöskin letkun päässä olevan kotelon johon oli kertynyt veristä eritettä 3, 2 dl. Laittoivat uuden siteen letkun reiälle ja saimme sidostarvikkeita ja vaihtopusseja "keuhkoeritteelle" mukaankin koska minä vaihdan siteen päivittäin ja joudun nyt vaihtamaan eritepussinkin iltaisin. Olin toimenpiteiden ajan toipilaan kanssa ja kyselin lääkäriltä kaiken mikä asiassa kiinnosti ja miten toimia jos jokin tilanne muuttuu. Erittäin ystävällisesti nuori naislääkäri kertoi selkokielellä kaiken jopa epävirallisiakin tietoja etukäteen, koskien leikattun keuhkolohkon sisällä olevaa syöpäkasvainta joka leikattiin kokonaan pois ja virallinen tieto kasvista ja jatkohoitotoimenpiteistä päätetään ja tiedotetaan potilaallekin vasta loppuviikolla.

Vielä uusi resepti tulehduslääkkeelle ja "Kela-lappu" käteen sitten seuraavaksi käynniksi sovittiin seuraava maanantai klo 8.00.

Iloiset hyvästelyt ja hyvätjatkot toivottelut, kotimatka voi alkaa. Saimme odotella omaa taxiamme uudessa tilavassa aulassa, mukavilla sohvilla istuen, joista Vesku meidät nouti kyytiinsä.

Saimme taas kerran hyvää hoitoa ja palvelua henkilökunnalta ja taxifirmalta.

Toipilaskin oli päiväänsä tyytyväinen, tosin parin tunnin odottelu osastolla väsytti kun ei hän kuitenkaan halunnut vuoteeseen. Pieni lepohetki vaaka-asennossa olisi varmaan tehnyt hyvää.
Hän kokee itselleen sopivaksi tämän laatuisen "avohoidon" ja "valesairaanhoidon" kotosalla eikä halua maata leikkaustoipilaana osastolla.Ei kommentteja: