12.7.2010

Narsissitupakka, pihlaja-angervo ja kukkien tuentaa

Viimeinen tilaisuus tukea kultapiiskut ja kultapallot vaakatasoon laitettavalla aitaverkolla. Ehdinpä ennen kuurosateita jotka painavat korkeat kukat lakoon. Verkko antaa mahdollisuuden kukkien kasvaa normaaliin pituuteensa, samalla se tukee sopivan vankasti isonkin kukkaryhmän. Laitan kukkapenkkiin poikittain pätkityn aitaverkon pätkät ja kiinnitän ne tukevasti maahan iskettyihin tukipuihin.
Talvella poistettujen isojen pihapuiden ansiosta vaatimaton pihlaja-angervokin on tehnyt upeat kukkatertut. Päätinkin juuri että seuraavan talven aikana kaadetaan vielä kaksi metsälehmusta, varjostamasta kauniita kukkivia pensaitamme. Metsälehmus roskaa myöskin koko kesäkauden ympäristöään ja tässä tapauksessa kun puut sijaitsevat lähellä naapurin rajaa, naapurikin saa puolet roskista, mikä harmittävä asia.
Uusin tuttavuus pihallani on yksivuotinen narsissitupakka. Tuoksu on miellyttävän hieno mutta kosketellessa sen lehtiä ja vartta, tuntuu kasvi tosiaan hyvin tupakkamaiselta.
Hellettä on varjossa +32 astetta. Onneksi ei välttämättä tarvitse tehdäkkään muuta kuin oleilla varjossa ja lueskella. Eläkeläinenkin on pakotettu viettämään pihahommista lomaa, ihanaa laiskottelua.
Kyttä-koirallemme helle on tuskallista, tosin viime viikolla mökkeilimme ja uimme Kyttän kanssa päivät. Nyt ei jaksa matkustaa 100 km:ä mökkerölle vaikka mieli tekisikin.


Ei kommentteja: