4.1.2010

Sääksjärven talvi

Sääksjärvi huokuu talvista rauhaa. Vain muutama pilkkijä liikkuu
jäällä.

Veneet uinuvat lumipeitteen alla.

Kiljavan ja Sääksjärven luonto on kaunista ja omaa hyvät liikuntamahdollisuudet jokaisena vuodenaikana. Ulkoilu honkanummella on rauhoittava "terapiahuone" eikä maksa mitään.
Avantouimareille on kaksikin avantoa auki koko talven ajan, pari kertaa viikossa. Toista avantoa isännöi Nurmijärven Latu ja toinen on Lomakoti Kotorannan saunarannassa.
Kiljavannummella kiemurtelevat myöskin hyvät hiihtoladut jotka liikuntatoimi pitää ensiluokkaisessa kunnossa, kartat ja opasteetkin ajan tasalla. Laduille ovat tervetulleita myöskin ulkopaikkakuntalaiset ja paljon heitä laduilla tapaakin. Ladulle pääsee sutjakkaasti Rajamäen liikuntapuiston tai Lomakoti Kotorannan parkkipaikalta.
Sääksjärven rantamaisemat ovat olleet 30 vuotta "työhuoneenani". Kuvitella mikä etuoikeus siinä olikaan kun sai töitä tehdessään välillä katsoa ikkunoista järvi- tai mäntymetsämaisemaa.
Työvuosista jäikin muistojen kirjaan pelkkiä positiivisia muisteloita, eläkepäivien ratoksi.
Suksia en aio ottaa tänäkään talvena esille koska Kyttä- ja Vili-koirat vaativat säännöllistä ja reipasta liikuntaa luonnossa ja piha-puutarhatyöt hyötyliikunnallaan täydentävät liikunnallisia päiviäni sopivasti. Eläkeikään tullessa täytynee ottaa huomioon iän myötä tuleva voimien rajallisuus, ettei suorita liikaa josta taas aiheutuu vain haittaa vanholle lihaksille tuoden mukanaan ylimääräisiä särkyjä. Mieli tekisi hiihtämään :), mutta...lumityöt odottavat....

2 kommenttia:

Kirsikka kirjoitti...

Ihanan rauhallisen näköistä, sitä kummasti alkaa iän karttuessa kaipaamaan ja kunnioittamaan hiljaisuutta. Minä myös saan nauttia siitä kotona, pihatöissä ja meitä ympäröivässä kauniissa luonnossa. Reippaillaan ja nautitaan!

Hanna kirjoitti...

Ihanan rauhallista tunnelmaa kuvissasi :)

Hilajisuus ja rauhallisuus on niitä upeita hetkiä elämässä, jota aina välillä kaipaa.

Ekaa kertaa blogissasi, kivan tuntuinen - tulen siis toistekkin :)