29.12.2009

Lunta...lunta....lunta...

Jokaiselle päivälle on järjestynyt lumitöitä, kunto nousee, kolaaminen on tehokasta hyötyliikuntaa ja lisäksi pari koiran ulkoilutuslenkkiä päivää kohden niin eiköhän noi ylimääräiset joulun ajan kaloritkin ole tulleet kulutetuksi!

Harmittava asia tänä talvena on auraamattomat tonttikadut ja pikkutiet. Kunnan sivuilta luin että kyseiset kadut kuuluvat ns. 3. ryhmään aurausjärjestyksessä ja aurataan vaan kun lunta on satanut 10 senttiä.
Nyt on päivittäin satanut 1-6 senttiä ja lumi on tallaantunut ja sohjoinen. Voi niitä työmatkansa polkupyörällä kulkevia, (olosuhteiden pakosta,) raskasta on matkan teko. Kaikki vähänkin tutut vastaantulijat kiroilivat vallitsevia kelejä.

Postinjakajatkin saavat vääntää lumisohjossa fillareillaan, meidän jokaisen kuntalaisen postilaatikolle. Eipä ole päättäjät paljonkaan ajatelleet tienkäyttäjiä, moisia aurausohjeita laatiessaan.

Taas tuli todettua tyytyväisyydellä itsekseni, että on hienoa kun saa olla ELÄKKEELLÄ!!!!
Ei välttämättä ole pakko mennä minnekään jos ei halua, niin ei keliolosuhteetkaan ole haitaksi.

Kaikesta huolimatta ; lumiset maisemat ovat kauniita.

2 kommenttia:

Wanillan Riitta kirjoitti...

Postikorttimaisen kaunis kuva!
Onnea Vuodelle 2010

Pau kirjoitti...

Lumella on tosiaan puolensa... lapioin aatonaattona Helsingin kodin kylmäkomerosta 15 cm lunta. 1924 rakennetun kerrostalon tuuletusventtiilit eivät ole ihan puhurinvarmoja kapistuksia ja kerrostalokodisssakin voi siis päästä lumitöihin;)

Jatkanpa seikkailuani blogissasi...