20.7.2009

Mansikat kypsyvät

Mansikkasato kypsyy ja on poimittava aurinkoisina päivinä päivittäin. Satokausi menee varmaankin nopeasti ohi, sellaista vauhtia marjat kypsyvät.

Rastaat häipyivät koko puutarhasta kun asensin cd.levyt "juoksulankaan" heilumaan. Varmistin vielä musiikillista tehoa virittämällä vanhan kasetin nauhaa ns.lintulangaksi joka soi tuulessa ja siitähän ei rastaat eikä harakat pidä lainkaan.

Tarkkailin aamu aamuisella koira-lenkilläni mustikan kypsyyden tasoa; kovin olivat pieniä ja vielä varvussa tiukasti kiinni. Muutama päivä ehkä pitää vielä malttaa odotella ennenkuin suunnistaa parhaille mustikkapaikoilleen.

Nyt on ollut ihanaa kävellä aamuisin kasteisella nurmikolla avojaloin kun on ollut lämmintä ja poutaa, vaikkakin hyväähän tämän päivän sadekin tekee puutarhalle ja sen kasveille.

Kesäisin nauttii suurella kiitollisuudella omasta laajasta pihasta; nurmikoineen ja kukkaistutuksineen. Tuntuu että saa elää "kesässsä" keväästä syksyyn, satoi tai paistoi!

2 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Linnunpelättimesi kuulostaa tehokkaan modernilta ja näyttää kauniilta.

Sirkka kirjoitti...

Mansikat....niistäkin saat nauttia omasta takaa! Ihanaa! Nautinnollista katsoa todella valtavaa pihaasi...on siinä hommaa, mutta paljon se antaakin ja kuinka koirasi nauttii, kun on tilaa temmeltää omalla pihalla tutussa ja turvallisessa ympäristössä!
Vielä kaunis mökkikin teillä ihanan järven läheisyydessä, katselin kuvat nyt samalla ja mikä myös, kun saatte potutkin omasta takaa...halaus olen onnellinen!

Oikein ihanaa ja hyvää vointia sinulle ja nautitaan, kun pikkuvarpaat kastuvat kostealla ruohikolla!
Vielä lopuksi kiitän sinua aina niin kauniista sanoistasi, kiitos.