30.8.2018

Hyvä omenavuosi

 Vaikka mustikkasato jäi huonohkoksi tänä vuonna niin omenia on puutarhat pullollaan. Onneksi omassa pihassani on vaan kaikkiaan 3 omppupuuta, kun niitä alkujaan oli 15. Nyt ei tuota vaikeuksia päästä liioista omenista eroon, toista oli ennen, tehtiin puristamolla mehua ja kuskattiin sukulaisen pellonreunaan peurojen ruuaksi loput. Kasaan osan nytkin metsäpeuroille talviruuaksi, niin saan kuvata niitä kotipihallani ja tietysti ihailen luontokappaleiden kauneutta ja sulavia liikkeitä.
 Puutarhan kukat jatkavat kukoistustaan, huolimatta sateettomasta hellekaudesta, kaikki arimmatkin yksilöt ovat vielä hengissä. 

Parhaillan on menossa se aika kun keräilen kukkien siemeniä ja osan monivuotisten kukkien siemenet kylvänkin jo syksyllä erilliseen kylvölaatikkoon. Näin tulee luonnostaan kylmäkäsittely niille jotka sitä vaativat, lähteäkseen itämään. 
 Kyökin ikkunalla orgideat ovat täydessä kukassa. Kukinta alkoi keväällä ja jatkunee varmaan taas tulevaan kevääseen asti. Jopa itsekasvattamani taimikin yllätti pienellä kukkavanallaan. 
 oma taimi......
 oma kukitus......
oma monivuotinen kukitus.....
 "kolmenkopla" joista kaksi "päivähoidossa".....
Tyyppi, Velmu ja Ipana
 lopultakin....väsähtivät.... että ne jaksaakin.......energiaa riittää yli mummelin sietokyvyn 😍
Varsinainen sohvanvaltaaja; Ipana....


Ei kommentteja: