28.10.2019

Ruokamyrkytys

Huh, huh, mikä olo.... 
On aamuyö, heräsin kolmen aikoihin, vatsassa väänsi oikein kunnolla, yritin vielä rentoutua toivoen että olotilani helpottuisi.
Yöööök, oksennus tuli rajusti, heti perään kiire vessaan, ulostus vettä vaan....
Oksennus/ripulointia riitti  kaikkiaan noin 4 tuntia. Lopulta tilanne rauhoittui ja uskalsin nauttia ensimmäiset nesteet, keitettyä sokerivettä, mustikka keittoa jne.

Ne maksapihvit, joita en kuitenkaan saanut, ennakkotiedoista poiketen, tarjolla olikin jauhelihapihvejä ...... jotka laittoivat "elämäni sekaisin". 😫

Käyn yleensä alueen ruokapaikoissa lounaalla, kun listalla on maksa- ja kalaruokia. Valitsin tällä kertaa oman kylän ruokapaikan kun ajattelin tutustua samalla uusittuihin tiloihin. 
Ensivaikutelma ei ollut mieluinen, pettymys tuli heti tiskillä kun sain kuulla ettei oltu saatu maksaa ????? nälkäisenä otin tiedon vastaan nekatiivisella asenteella. Pakko jo saada ruokaa, joten maksoin ja siirryin linjastolle....ei salaatti- eikä leipälautasia. Lämpöhaude ei päällä..... ruuat viileitä.....kastike ikävän harmaata, pihvit pieniä kovia käppyröitä.....
Teki mieli lähteä muualle syömään mutta kun olin maksanut ja pöydässä istui napurin pariskunta, en kehdannut.... keräsin samalle lautaselle potut, pihvit ja salaatit... juomaksi vettä, joka sekin oli "lämmintä".
Jauhelihapihvit maistuivat jotenkin imeliltä, vailla mausteita, mutta söin annokseni, tosin pitkin hampain.

Siinä meni koko iltapäivä röyhtellen pihvien outoa makua. Ei maistunut mikään ja oli etova olo siihen asti kun alkoi "purkautuminen", joka vei voimat totaalisesti.

Seuraavan päivän vietin peiton alla lepäillen ja nesteitä nauttien. Onneksi yleiskuntoni on senverran hyvä että selvisin kuurista omin hoidoin. En olisi jaksanut lähteäkään vastaanotoille tai ulostusnäytteitä viemään, tauti tuli sen verran rajuna.

Kokemus oli ensimmäinen, en ollut vielä tähän ikään saanut milloinkaan ruokapaikoista pienintäkään vatsavaivaa. 

Selviydyttyäni pahimmasta olotilasta, annoin palautetta pettymyksistäni ja sairastumisestani sähköpostilla kyseiselle ruokapaikalle. Vastasivat kyllä, mutta ei pahoittelua. eikä mitään hyvitystä pahaanoloon....asakaspalveluako?

Taas kerran tuli todettua miten tärkeää on pitää lämpöhauteen lämpötila säädettynä niin että ruuan lämpötila pysyy +60 asteisena koko tarjolla olo ajan ja käytettävät raaka-aineet ovat tuoreita. Henkilökunnan ammattitaito ja osaaminen ilmenevät asiakkaalle suoraan näistä perusasioista, tällöin myöskin omavalvonta-asiat ovat hoidossa  ja Oiva-raportissa isohymy.

Tämän kokemuksen jälkeen arvostan entistä enemmän "vakioruokapaikoiksi" vakiintuneiden tasoa. Ei tarvitse koskaan pettyä ruuan laatuun, makuun, eikä  asiakaspalveluun. Tästedes ohjautuu nälkäinen "mummeli" lounaalle kirkonkylälle, Hyvinkäälle, Läyliäisiin tai Lohjalle.
www.impivaaragrill.fi www.barparooni.fi www.amarlohja.com www.medisinman.fi

Ei kommentteja: