17.10.2019

Omalääkärin vaihto ja KEUSOTE


Tervehdys!
Tänään on harmma lokakuinen sadepäivä, nautin tästäkin, koska eilen tuli haravoitua paksummat lehtikerrokset katteeksi vattumaalle. Iäkkään puoleinen kroppa sai sai taas kerran yliannoksen hyötyliikuntaa. Vastapainoksi ja lihasten rentoutumiseen on viisasta pitää välipäivä, eli istua kiikkustuoliin kutimen kera, radiota kuunnellen, mietiskellen.... ja niin  edelleen.....

Tulikin mieleeni että pitäisi se omakääkärini vaihtaa mieluisampaan tohtoriin.
Aloitin vaihtoprojektin  soittamalla terveyskeskuksen neuvontapuhelimeen ja sain  kahden ylilääkärin sähköpostiosoitteen, sekä ohjeet toimintaani.

Laadin vapaamuotoisen anomuksen perusteluineen ja lähetin molemmille ylitohtoreille. Sain heistä toiselta vastauksen välittömästi josta ilmeni että oman kylän lääkäriasemalla on ylilääkärinä vielä kolmaskin ylihenkilö jolle pyyntöni oli siirretty. Kului muutama päivä, olihan välissä viikonloppu, mutta oitis maanantaina tämä kolmas ylitohtori ilmoitti seuraavaa:
Terveysasemamme lääkärit ovat luopuneet 1.10.1019 väestövastuuvirkaehtosopimuksesta,   jonka johdosta voin jatkossa itse välita hoitavan lääkärin itselleni, ajan varausta tehdessäni.

Päätös on hyvä !

Sain tässä samalla esimakua siitä mitä tulevaisuus ja KEUSOTE tuo tullessaan. Ennen omalääkärin sai vaihdettua yhdellä viestillä, yhdelle ylilääkärille ja yhdessä päivässä, nyt siihen tarvittiin 3 ylilääkäriä.

Tarkemmin tutustuessani Keski-Uudenmaan Sote ky (Keusote) verkkosivuihin :
https://www.keski-uudenmaansote.fi
  ja siellä etupäässä ikäihmisille suunnattuihin palveluihin, niin täytyy todeta että ei vielä ainakaan ole suurempia muutoksia tullut. Tulevaisuus sitten näyttää  mihin suuntaa palvelujen tarjonta ja laatu kehittyvät.

Valtiolta on tulossa lisärahaa lääkäreiden palkkaamiseen, niin toivoa sopii että kuntammekin  alueella odotusajat vastaanotoille tulevaisuudessa lyhenisivät. 
Tulevaisuus ei oikeastaan huoleta, jos vielä saadaan vanhustenhoito paremmalle tasolle, unohtamatta hoitohenkilökunnan työoloja ja jaksamiseen liittyviä parannuksia, niin mikäs tässä on vanhetessa.

Sote asiat kiinnostavat erittäin paljon kun itselle vuosia kertyy, tuoden omat vaivansa joihin toivoo saavansa nopeasti apua ja tasokasta hoitoa. 

"Liike on lääkkeeni" ja terveelliset eämäntavat ovat edesauttaneet selviytymään tähän asti ilman alinomaan vaihtuvaa omalääkäriä mutta kukaan ei tiedä mitä huominen tuo tullessaan. Sen vuoksi aloitin takaamalla tulavaisuuden turvallisella lääkärisuhteella, esittäen toiveeni saada ennestään tutun ja pätevän naislääkärin. 

Tänäänkin heräsin uuteen päivään terveenä ja kiitollisin mielin, tavoitteena sadan vuoden ikä !!!!
Eihän siihen olekaan kun 22 vuotta, sehän on koht silleen.

Ei kommentteja: