31.8.2008

Nauhukset kukkivat lenkkipolun varrella

Paljon on vielä komeasti kukkivia kasveja luonnossa ja puutarhassa. Muistinpa ottaa kameran mukaan sunnuntaiselle aamupäivän lenkilleni, sain ikuistettua kukkivat nauhukset.
Pidän tämän ottamani kuvan tavoitteena saada omatkin nauhukset kasvamaan yhtä komeiksi....
Sääkin suosi liikkujaa, ei satanut, aurinko paistoi ja oli sopivan viileää. Mieli ja keho virkistyivät, luulen ettei mikään terapia voisi olla tehokkaampaa hoitoa ihmislapselle.
Nelijalkaisella kävelykaverillanikin oli mukavia "kohtaamisia", kanssakulkijat antoivat koiransa nuuskia, ja vähän kisaillakin. Selvästi paimenkoirani viihtyi lenkillä, eikä tarvinnut rähjätä vastaantulijoille.... kumpa kaikki taluttajat oivaltaisivat sen että koiran sosiaalisuus ja suvaitsevaisuus vain voimistuu kun ne saavat tuntea positiivisen asenteen taluttajallaan, talutettava "peilaa" emäntänsä asenteen omaan käyttäytymiseensä. Niin se on eläintenkin kanssa niin kuin ihmistenkin välisellä kanssakäyisellä, että niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.

30.8.2008

Valkoisen pionin siirto-istutus kuupuutarhaan

Kokeilen aina vaihteeksi jotain uutta puutarhassakin! Kaivoin valkoisen pionin ylös maasta, pois punaisten leimukukkien keskeltä ja istutin sen "kuupuutarhaan", jota opettelen rakentamaan vähitellen valkoisista perennoista. Olen ihastunut sen taianomaiseen tunnelmaan, pimeinä elokuun iltoina. Sopivasti tuli runsaasti vettäkin taivaalta, eipä tarvinnut kaivostakasteluvesiä....
Sadepäivän seurauksena sainkin loppupäivän vapaaksi ja eipä tarvinnut miettiä mitä tekisin....luin "romskua" seuraavat tunnit mukavassa asennossa. Illansuussa aurinko paistoikin ja taivaalla ei ollut pilvenhattaraa, oli hyvä lähteä koiran kanssa lenkille

28.8.2008

Kanttarelleja ja puolukoita

Otinpa pienen ämpärin mukaan lähtiessäni koiran kanssa lenkille ja kuinka ollakkaan sain kypsiä puolukoita astiani täyteen. Paluumatkalla löytyi hyvä kanttarelli-paikka ja onneksi oli taas muovikassi taskussa ettei tarvinnut niitäkään jättää metsään. Koira viihtyi hyvin juostessaan vapaana metsikössä, välillä tehden tarkastuslenkin luokseni ja tutkien mitä sieltä mättäältä löytyykään. Oli erittäin raikas ja hyvä poutasää samoilla marjametsässä, siinä mieli sai levätä ja pää tyhjeni kaikesta turhanaikaisesta hössötyksestä. Matkaa lenkille tuli kuitenkin senverran että olimme aivan uupuneita kotiuduttuamme. Molemmat otimme makoisat päiväunet.
Seuraavaksi täytyy perata puolukat, pakastaa ne ja keittää syksyn ensimmäinen ruispuolukkapuuro. Onneksi tuli viime viikolla käytyä luomutilalla, Läyliäisissä ostamassa luomujauhoja. Mukavasti kuluu eläkeläisellä tämäkin päivä, hyötyliikuntaa harrastaen ja nauttien luonnosta.

26.8.2008

Vadelman leikkaus

Nyt on hyvä aika leikata puutarha vadelma. Katkaisin tänä kesänä satoa antaneet versot tyvestä poikki ja tuhoan ne polttamalla, sukulaisen tontilla, kaava-alueen ulkopuolella, turvallisesti sateisella säällä. Uudet versorivit tuin rautalanka virityksillä, ettei syystuulet katko hentokasvuisia mutta pitkiä kasvuja. Syksymmällä vien vaahteran lehdet katteeksi rivien väleihin, näin toivon saavani taas ensi kesänäkin hyvän vattusadon omista "puskaistani".
Tänään oli hyvä sää tehdä "pihahommia" kun on sopivan viileää eikä sada vettä. Juonpas vielä päiväkahvit ja lähden jatkamaan hommia pihalla.

24.8.2008

koira, kuntoliikunta

Aamulenkki on taas tehty. Ainakin 5 km tuli reipasta kävelyä Kyttä-pojan kanssa. Kylänraitti oli tosi hiljainen näin sunnuntaiaamuna.
Posted by Picasa

Elokuun kukkivat leimukukat ja daaliat
















Kesä jatkuu puutarhassa vielä pitkälle syyskuullekin, ellei tule yöhalloja.

Olen istuttanut kasvimaan monivuotiset yrtit ja kukat järkevämpään järjestykseen, niin että jää enemmän tilaa ensi kesän perunamaalle.

Nyt on sopiva aika jakaa monivuotiset kukat ja tehdä istutukset, että ehtivät vielä juurtuakin.

Niin ja kaikkein tärkeintä on istua pihakeinussa ja nauttia puutarhan väriloistosta.


11.8.2008

Koirilla on hauskaa

Posted by PicasaVili ja Kyttä, kaksi belgianpaimenkoiraa tutkimus puuhissaan...mitähän nalle on syönnyt ?

10.8.2008

Puutarhan kesäkuista vihreyttä.
Posted by Picasa

Espanjansiruetanat

Espanjansiruetanoista koostuva armeija lähestyy uhkaavasti tonttiani??!! Kertokaa hyvät ystävät mitä tehdä? Haluaisin lisätietoa tulevista tuholaisista, mitä ne popsivat poskiinsa ja onko kaikki uhkakuvat tosia, mitä ihmiset kertovat.
Jospa ne ovatkin ihan harmittomia mutta karmaisevan ulkonäkönsä ansiosta keräävät kanssakulkijansa inhot syyttä suotta.